Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομείτε χρήματα

Για να είναι η φοιτητική σου ζωή εύκολη, σας δίνουμε ιδέες για το πώς θα κόψετε περιττά έξοδα για να την βγάζετε καθαρή.

Γίνε θαμώνας: Επέλεξε να πηγαίνεις τακτικά σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Με τον καιρό θα γνωρίσεις τα άτομα που δουλεύουν εκεί, θα σε προσέχουν και σίγουρα κάποια στιγμή θα δεις ότι θα κερνάνε κανένα καφεδάκι/ποτάκι και θα κάνουν γενικά περικοπές στο λογαριασμό σου. Άσε που αφού θα είσαι θαμώνας θα γνωρίσεις και άλλο κόσμο!!

Προγραμμάτισε: Κάθε φορά που σου στέλνουν λεφτά οι γονείς σου, βάλε στην άκρη τα χρήματα για τα πάγια έξοδά (ενοίκιο, κοινόχρηστα, internet, κινητή τηλεφωνία κτλ.) σου και δες τι μένει. Υπολόγισε ποιες είναι κατά μέσο όρο ημερήσιες ανάγκες σου σε χρήματα και προσπάθησε να είσαι εντός προϋπολογισμού.

Σούπερ μάρκετ: Τρώγοντας συνέχεια απ’ έξω κοστίζει. Στο σουπερ μάρκετ μπορείς να βρεις, εκτός από πολλές προσφορές, και πολλά προϊόντα που είναι εύκολα στην προετοιμασία ή το μαγείρεμα. Μακαρόνια, έτοιμες σάλτσες, ρύζι, φρούτα, γιαούρτια, τοστ, αυγά, είναι μόνο μερικές από αυτές τις τροφές.

Προσφορές: Θα τις βρείτε παντού πια στο internet και αξίζουν πολύ. Παράδειγμα ενός τέτοιου site είναι Foursquare. Μπαίνεις από το κινητό ή τον υπολογιστή σου και βρίσκεις ποια μπαρ , φαγάδικα ή άλλα μέρη έχουν κάποια προσφορά, έκπτωση, happy hour στην περιοχή που θες. Επίσης έχει αξιολόγηση των μαγαζιών, όποτε μπορείς να τσεκάρεις πια από αυτά αξίζουν και πια να αποφύγεις.

Κάρτα μέλους: Σε διάφορα μαγαζιά όπως καφετέριες, φαγάδικα αλλά ακόμη και μαγαζιά με ρούχα, υπάρχει δυνατότητα να γίνεται μέλος. Έτσι κερδίζετε χρήματα από έκπτωση στις αγορές σας ή κέρασμα καφέ τύπου 2+1 δώρο. Μην ξεχνάς ποτέ να ρωτάς αν υπάρχει φοιτητική έκπτωση. Μπορεί να μην αναγράφεται κάπου αλλά ο μαγαζάτορας να την προσφέρει.

Αγορές μέσω internet: Στο διαδίκτυο έχει αμέτρητα site με προσφορές σε Ελλάδα και εξωτερικό για την αγορά, πάνω κάτω, οποιουδήποτε προϊόντος μπορείς να φανταστεί, σε χαμηλές τιμές και χωρίς μεταφορικά.

Άντε και καλή διασκέδαση...

Για περισσότερες συμβουλές οικονομίας δείτε τα παρακάτω άρθρα:
Φοιτητική ζωή χωρίς πολλά κόστη
Φέτος η φοιτητική συγκατοίκηση σπάει ρεκόρ
Πανεπιστήμιο και δουλειά μαζί; Και όμως μπορείς να...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου