Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τι να μην πεις ποτέ στον καθηγητή σου

Μπορεί όχι από το πρώτο εξάμηνο, αλλά όσο θα περνάει ο καιρός, και ανάλογα πάντα με τον φοιτητή και τη σχέση του με τη σχολή, θα αρχίσετε να γνωρίζεστε και να χτίζετε σχέσεις με τους καθηγητές σας.




Αν θέλετε το όνομα σας να έχει θετική επιρροή στον βαθμό σας, την στιγμή που ο εν λόγω καθηγητής διορθώνει το γραπτό σας ή αν θέλετε να λάβετε στο μέλλον από εκείνον μια δυνατή συστατική επιστολή για μεταπτυχιακό, τότε θα πρέπει να αποφύγεις κάποια συνηθισμένα λάθη.

Η απόλυτη ακύρωση

Έχασα τίποτα σημαντικό / Είπατε τίποτα σπουδαίο στο περασμένο μάθημα που έλειπα;

Είναι σαν να υπονοείτε ότι τις περισσότερες φορές στέκεται μέσα σε μια αίθουσα και ασχολείται με άχρηστες πληροφορίες για τις οποίες δεν ενδιαφέρεται κανείς. Ναι, υπάρχουν πολλοί καθηγητές που δεν δίνουν δεκάρα για την εκπαίδευση μας, όμως στην πραγματικότητα οι περισσότεροι, δίνουν χρόνο και σημασία για το περιεχόμενο που θα έχουν οι διδακτικές τους ώρες. Οπότε μην ρωτήσεις τον καθηγητή σου κάτι τέτοιο, αλλά ένας συμφοιτητή σου.

Απλά πήρα το μάθημα για ένα εύκολο δεκάρι

Αυτό θα μεταφραστεί από τον καθηγητή σαν να μη θες να καταβάλεις την οποιαδήποτε προσπάθεια και ότι δεν νοιάζεσαι για την ύλη και το περιεχόμενο του μαθήματος του. Πρόσεξε, γιατί οι περισσότεροι καθηγητές νοιάζονται για το πρόγραμμα σπουδών τους και το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Δε ήξερα ότι αναθέσατε εργασία (ή κάτι) για το μάθημα σας

Είναι σαν να του λες “Δεν ξέρω τι μέρα πέφτει το μάθημα σου”. Μπορεί εσύ να μην ήξερες αλλά σίγουρα δεν είναι ανάγκη να του το πεις. Αν πρέπει για κάποιο λόγω να δικαιολογηθείς, πες ότι είχες μεγάλο φόρτο εργασίας και επέλεξες να μην την κάνεις, παρά να δείξεις ότι δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου