Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Απλή φοιτητική καρμπονάρα

Μην σε πανικοβάλει η κουζίνα. Έχουμε για εσένα κάτι απλό που θα λατρέψεις.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
-Ένα πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
-Ένα κουτί γάλα εβαπορέ
-Βούτυρο
-250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
-Μισό ματσάκι μαϊντανό  ψιλοκομμένο
-Αλάτι, Πιπέρι
-Κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος:

Μακαρόνια:
-Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο και τα σουρώνουμε.

Σάλτσα:
-Σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί.
-Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας  συνεχώς με σύρμα (ή πιρούνι) για να μη καεί το γάλα.
-Όταν το γάλα βράσει (κοχλάσει), προσθέτουμε το κορν φλάουερ (το οποίο έχουμε πρώτα ρίξει σε  ένα ποτήρι με νερό και το έχουμε ανακατέψει μέχρι να διαλυθεί). Προσοχή! Ρίξτε λίγο λίγο κορν  φλάουερ γιατί αν σας παραπέσει, η σάλτσα θα λασπώσει. Αν στο ανακάτεμα δείτε οτι η σάλτσα δεν  είναι αρκετά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμα κορν φλάουερ και ανακατέψτε.
-Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να πήξει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-Περιχύνουμε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού η    σάλτσα.

Σερβίρισμα:
Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και το τυρί και η καρμπονάρα σας είναι έτοιμη

Καλή σας όρεξη!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου