Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Φοιτητικά στέκια

Ξεχωριστά spots που αξίζει να επισκεφθούν όσοι σπουδάζουν στην Αθήνα. 


1.Coffeebrands (Aiolou Aιόλου 97 & Λυκούργου 1, Αθήνα, 210 3243705)

Εδώ και λίγους μήνες, σ' ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, γωνία Λυκούργου και Αιόλου, βρήκε τη δική της στέγη η δημοφιλής πατρινή αλυσίδα καφέ Coffeebrands. Σε έναν μοντέρνο και καλόγουστο χώρο 90 τ.μ., διακοσμημένο με καταπληκτικά έργα τέχνης, θα απολαύσετε πολλά είδη καφέ (παραδοσιακός στη χόβολη, ιταλικός εσπρέσο κ.λπ.), διαφορετικές ποικιλίες τσάι και ροφήματα αλλά και καλές μουσικές, επιλεγμένες από τον ίδιο τον Αντώνη Κατσούφρη που είναι ο ιδιοκτήτης και συλλέκτης δίσκων εδώ και πολλά χρόνια .Εκτός από τα ροφήματα, θα βρείτε και νόστιμα αλμυρά ή γλυκά συνοδευτικά, όπως μπαγκέτες, σάντουιτς, μπέιγκελ, club sandwiches και άλλα πολλά, αφού η κουζίνα του ανανεώνεται συνεχώς.


2. Mondrian (Α. Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι, 210 6835556)

Μέσα σε ένα από τα πιο παλιά εμπορικά του Χαλανδρίου θα βρείτε το καινούργιο hot spot της περιοχής. Με ενδιαφέρουσα μίνιμαλ-industrial αισθητική και πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο, το Mondrian μοιάζει με μοντέρνο καφενείο. Οι άνθρωποί του δίνουν έμφαση στα ελληνικά προϊόντα σε όλα όσα σερβίρουν. Extra tip: Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα πρωτότυπα κοκτέιλ του που έχουν ως βάση παραδοσιακά προϊόντα, όπως το τσίπουρο και η μαστίχα, αλλά και τα ενδιαφέροντα κρύα πιάτα του καταλόγου που συνδυάζουν πρωτότυπες γεύσεις.

3. Στροφές (Χάμιλτον 7, Αθήνα, 210 8833625)

Εδώ και 30 χρόνια στο κέντρο της Αθήνας λειτουργεί ένα φοιτητικό καφενείο που είναι αλλιώτικο από τα άλλα. Ο χώρος του είναι μικρός και ζεστός, ενώ η ατμοσφαιρική του διακόσμηση με τις αφίσες εποχής και τα τραπεζάκια από ραπτομηχανές Singer μοιάζει να σε ταξιδεύει στο παρελθόν. Στις «Στροφές» θα βρεις πάνω από 200 διαφορετικά είδη τσαγιού, αρωματικούς καφέδες, ρακόμελο, ψημένη Αμοργού και πολλές ακόμα επιλογές. Ανοιχτό από το πρωί, διαθέτει μεγάλη συλλογή από επιτραπέζια παιχνίδια, κόμικς και παλιά περιοδικά.

4. Acapus Β (Λάσκου 39 & Αγ. Φανουρίου 40, Παγκράτι, 210 7646573)

Ένα από τα παλιότερα στέκια του Παγκρατίου αλλά και ένα από τα πρώτα που εμφανίστηκαν στον χώρο των μαγαζιών με επιτραπέζια παιχνίδια. Στο Acapus θα βρείτε φιλόξενη ατμόσφαιρα όλες τις ώρες της ημέρας και όλα τα επιτραπέζια δωρεάν, κι ακόμα μπιλιάρδο, ξύλινο ποδοσφαιράκι, πινγκ-πονγκ, air hockey, αλλά και ποτό, καφέ και φαγητό σε χαμηλές τιμές.
Extra tip: Η γεύση και η ποιότητα είναι αντιστρόφως ανάλογες προς την τιμή.



5.Τζίτζικας και Μέρμηγκας (Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607)

Στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, και πολύ κοντά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή τμήματα πανεπιστημιακών σχολών, όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και η Νομική Αθηνών, σας περιμένει ένα από τα πιο φιλόξενα και ζεστά εστιατόρια της πόλης. Η κουζίνα του Τζίτζικα και Μέρμηγκα σερβίρει ποιοτικά πιάτα σε μεγάλες μερίδες και χαμηλές τιμές, ό,τι πρέπει, δηλαδή, για φοιτητές που στερούνται το σπιτικό φαγητό.






 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου