Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εξελίξεις όσον αφορά τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια.

Ανοίγει η σχολή των Πολιτικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο ύστερα  από απόφαση των φοιτητών.
Αναμένεται σύντομα η απόφαση του δικαστηρίου για το αν η 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων είναι  παράνομη.

Η απεργία των διοικητικών συνεχίζεται για 11 εβδομάδα, κρατώντας τα πανεπιστήμια κλειστά. Πολλοί από τους φοιτητές δήλωσαν ότι το εξάμηνο χάθηκε,οι περισσότεροι από αυτούς είναι  φοιτητές από την επαρχία.

Η κυβέρνηση  από την άλλη προσπαθεί να βρεί τρόπους  για να αποφευχθεί η πολιτική επιστράτευση των διοικητικών, καθώς μια τέτοια απόφαση δε θα της ήταν καθόλου ευχάριστη.Γι’ αυτό το λόγο ανατέθηκε η υπόθεση στη δικαιοσύνη, ώστε να κριθεί κατά πόσο η απεργία είναι παράνομη.

Ωστόσο οι διοικητικοί έχοντας στο πλευρό τους φοιτητικούς συλλόγους , δηλώνουν πώς δε πρόκειται να κάνουν πίσω. 
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ είχαν βγάλει ανακοίνωση ότι τα μαθήματα θα ξεκινούσαν κανονικά σήμερα, όμως οι σχολές στη πανεπιστημιούπολη παρέμειναν κλειστές.

Εντάσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί όταν απεργοί και φοιτητές είπαν ότι τα μαθήματα δε θα γίνουν. Μάλιστα απέκλεισαν τη πρόσβαση από τις κεντρικές εισόδους του Πολυτεχνείου στην οδό Κατεχάκη ,της Ιατρικής σχολής στο Γουδί,αλλά και στη πανεπιστημιούπολη  (Λεωφόρος  Ούλοφ Πάλμε),καθώς και την είσοδο της Νομικής στην οδό Μασσαλίας που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν και μετά τη προσπάθεια ενός από τους καθηγητές να σπάσει το «μπλόκο» που είχε δημιουργηθεί.Το ίδιο έγινε και με μία φοιτήτρια της Φιλοσοφικής σχολής.
Αντίθετα στη Πρυτανεία το κλίμα  ήταν πιο ήρεμο , καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι που βρισκόντουσαν εκεί,επέτρεπαν στους καθηγητές να πάνε στα γραφεία τους. Ο Υπουργός Παιδείας , Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε προειδοποιείσει , πώς σε περίπτωση που κάποιος εμπόδιζε την είσοδο στο πανεπιστήμιο θα συλλαμβάνονταν, παρ'όλα αυτά, η αστυνομία δεν εμφανίστηκε.

Η απόφαση των φοιτητών ήταν να διεξαχθούν οι εξετάσεις και τα μαθήματα.
Οι φοιτητές του τμηματος Πολιτικών Μηχανικών Πολυτεχνείου , σήμερα αποφάσισαν τη λήξη της κατάληψης. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή , οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν άμεσα και  αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα.
Επίσης σήμερα  είχαν προγραμματιστεί και άλλες συνελεύσεις φοιτητών στις άλλες σχολές του ιδρύματος. 

Η απόφαση των φοιτητών ήταν να διεξαχθούν οι εξετάσεις και τα μαθήματα.
Οι φοιτητές του τμηματος Πολιτικών Μηχανικών Πολυτεχνείου , σήμερα αποφάσισαν τη λήξη της κατάληψης. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν άμεσα και  αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα.
Επίσης σήμερα  είχαν προγραμματιστεί και άλλες συνελεύσεις φοιτητών στις άλλες σχολές του ιδρύματος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου