Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι 5 απογοητεύσεις που αντιμετωπίζει ο φοιτητής στην φοιτητική του ζωή

Η φοιτητική ζωή ξεκινάει πάντα με τις υψηλότερες προσδοκίες.Τα πράγματα όμως δεν έρχονται πάντα όπως τα υπολογίζουμε. Εδώ βλέπουμε τις 5 απογοητεύσεις που αντιμετωπίζει ο φοιτητής στην διάρκεια της φοιτητικής του ζωής.











  1. Τα πιάτα δεν πλένονται μόνα τους. Είναι αλήθεια ότι έφυγες από το σπίτι της μαμάς σου και πέρα από την ανεξαρτησία σου κέρδισες και ένα σπίτι που πρέπει να διαχειρίζεσαι, να καθαρίζεις και να οργανώνεις μόνος σου. Η αλλαγή είναι πολύ μεγάλη ειδικά αν η έννοια της μαγειρικής για σένα είναι το να βάζεις το τοστ στην τοστιέρα και το καθάρισμα στο σπίτι της μαμάς σήμαινε το να στρώνεις το κρεβάτι σου.
  2. Οι φίλοι σου δεν θα είναι πάντα εκεί για σένα. Και είσαι μόνος σε μία πόλη μακρυά από τους παιδικούς φίλους και την ασφάλεια που αυτοί σου παρείχαν. Στην αρχή οι ώρες μοναξιάς θα είναι ατελείωτες. Μπορεί να γνωρίσεις πολλούς και να μιλήσεις με ακόμα περισσότερους λίγοι ωστόσο θα μείνουν και θα γίνουν φίλοι σου και μέχρι να γίνει αυτό το "ξεκαθάρισμα" θα περάσεις αρκετό χρόνο μόνος. Αλλά αυτό μακροπρόθεσμα  θα σε κάνει πιο δυνατό και θα σε βοηθήσει για το μέλλον.
  3. Οι άνθρωποι παχαίνουν. Το σπιτικό φαγητό αντικαθιστάται από τα delivery και η καθιστική ζωή που χαρακτηρίζει κάθε φοιτητή που σέβεται τον εαυτό του θα σε κάνει να χαλάσεις την φόρμα σου που μπορεί να είχες από τα παιδικά σου χρόνια. Θα περάσει καιρός για να καταλάβεις ότι υγεία και ομορφιά απαιτούν θυσίες και εσένα στην κουζίνα και στο γυμναστήριο.
  4. Τα λεφτά είναι… λίγα. Αν το χαρτζιλίκι του μπαμπά σου για καφέ και ψώνια σου φαινόταν μικρό σκέψου τώρα ότι έχεις να διαχειρίζεσαι ένα ολοκαίνουργιο σπίτι. Τον πρώτο καιρό θα είσαι πιο ελαστικός με τα έξοδα σου αλλά σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι πέρα από τις δικές σου ανάγκες πρέπει να καλύψεις και τις ανάγκες του σπιτιού σου που αρκετές φορές θα είναι περισσότερες.
  5. Το πτυχίο σου δεν σημαίνει “δουλειά”. Και φτάνει η ώρα της ορκωμοσίας και η ώρα που επιτέλους βγαίνεις και εσύ στην αγορά εργασίας. Και πιστεύεις ότι με αυτό το πτυχίο αγόρασες και το εισιτήριο της πραγματοποίησης των ονείρων σου. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι ειδικά στις μέρες μας και θα έρθει η ώρα που θα διαπιστώσεις ότι η πιο δύσκολη εξεταστική είναι τελικά έξω από το πανεπιστήμιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου