Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

8 σημεία ανάγνωσης εν μέσω εξεταστικής!



Το διάβασμα της εξεταστικής στο πανεπιστήμιο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το διάβασμα που έκανες κάποτε στο σχολείο. Στην προκειμένη περίπτωση, επιλέγεις εσύ κάποια μαθήματα στο εξάμηνο ανάλογα με τα γούστα σου, η βιβλιογραφία ξεκινά από τα βιβλία που σου προτείνουν οι καθηγητές σου μέχρι και οποιαδήποτε πληροφορία βρεις σε κάποιο άλλο βιβλίο ή στο διαδίκτυο και επιλέγεις εσύ την ώρα, την ημέρα και τις συνθήκες του διαβάσματος χωρίς καμία πίεση από κανέναν. 

Καιρός για αληθινό και σωστό διάβασμα! Και πώς θα γίνει αυτό; Φυσικά μακριά από το γραφείο και το κρεβάτι σου (εν τέλει το δωμάτιο σου) όπου βρίσκονται όλες οι πηγές αποδιοργάνωσης και απόσπασης. Καλύτερα να ξεκινήσεις με το πιο σημαντικό από όλα : Να βρεις το καταλληλότερο μέρος για το διάβασμά σου! 

Δες τις παρακάτω προτάσεις και βρες το δικό σου στέκι για διάβασμα..

Α) Καφετέριες

Bliss Café [Ρόμβης 24, Αθήνα]
Ένα ήσυχο και οικείο καφέ με ιδιαίτερη διακόσμηση που ξεκουράζει το μάτι. Οι ξύλινοι πάγκοι, τα πολύχρωμα τραπεζάκια με τις καρέκλες και τα μικρά καναπεδάκια με τα μαξιλάρια, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για χαλαρό και ήρεμο διάβασμα. Αν έχεις σκοπό να μείνεις αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο, δοκίμασε οπωσδήποτε τα ροφήματα του!



Gazi Gollege [Περσεφόνης 53, Γκάζι]
Ένα πανέμορφο μικρό στέκι στην καρδιά της Τεχνόπολις που σίγουρα αποτελεί μέρος για "κολλεγιακό" διάβασμα και χαλαρά μουσικά ακούσματα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Διαθέτει επιπλέον και βιβλιοθήκη σε περίπτωση που χρειαστείς κάτι σχετικό! Και επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει, όσο θα κάνεις το διάλειμμα σου δοκίμασε οπωσδήποτε ένα από τα πολλά γλυκά που προσφέρονται στον κατάλογο.Μίλησε κανείς  για βαρετό διάβασμα;





Booze Cooperativa [Κολοκοτρώνη 57-59, Πλατεία Καρύτση]
Ένας ήσυχος και intellectual χώρος με απλή και φυσική διακόσμηση για να μην σε αποσπάει από το διάβασμα σου, εναλλακτικές μουσικές και self service καταστάσεις. Σαν να λέμε ότι είσαι στο ίδιο σου το σπίτι!



Β) Βιβλιοθήκες

Στοά του Βιβλίου [Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου]
Όχι τίποτα άλλο,το λέει και η ίδια η λέξη. Τι καλύτερο από το να διαβάσεις μέσα στον ναό του διαβάσματος; Στην Στοά του Βιβλίου μπορείς να επισκεφτείς εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία βρίσκοντας ό, τι ψάχνεις από βιβλία της σχολής σου μέχρι κάθε είδους και να διαβάσεις χαλαρός στους άνετους καναπέδες.



Αναγνωστήριο Εθνικής Βιβλιοθήκης [Πανεπιστημίου 32]
Αν είσαι πάνω από 18, που είσαι εφόσον έχεις τελειώσει το σχολείο, και διαθέτεις και το δελτίο αναγνώστη, το οποίο μπορείς να προμηθευτείς εκεί με την ταυτότητά σου μόνο, ξεκίνα για την εθνική βιβλιοθήκη. Η ηρεμία που επικρατεί εκεί μέσα αποτελεί πραγματικό παράδεισο όταν εσύ θα βιάζεσαι για την εξεταστική και δεν θα θέλεις να σε ενοχλήσει κανένας!



Βιβλιοθήκη Παντείου [Λεωφόρος Συγγρού 136]
Με τέσσερα επίπεδα και 60.000 βιβλία θεωρητικών επιστημών η βιβλιοθήκη αυτή είναι ότι πρέπει για εσένα που επιθυμείς ο χώρος όπου μελετάς να διαθέτει ό, τι χρειάζεσαι από βιβλιογραφία. Έχει τρομερή ησυχία για να διαβάσεις ανενόχλητος και λειτουργεί από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ καθημερινά.



Αν πάλι είσαι άνθρωπος της φύσης και βρίσκεις εκεί ηρεμία, πάρε τα βιβλία σου και όρμα σε κάποιο πάρκο ή κήπο..Ό, τι όμως και να επιλέξεις, φρόντισε να αποδίδει και να το ευχαριστηθείς.

Καλή τύχη!


Πηγή: neopolis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου