Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Απλές και γρήγορες συνταγές για πεινασμένους φοιτητές (part 2)

Προφανώς και οι συνταγές μαγειρικής για....πεινασμένους φοιτητές δεν μπορούν να περιοριστούν στο part 1.Γι' αυτό συνεχίζουμε με το part 2 και με λίγο πιο "λιπαρό" περιεχόμενο. Απολαύστε..!

Ατομική ομελέτα















Υλικά-Τρία αυγά -Μισή πιπεριά καθαρισμένη σε κομματάκια
-Μανιτάρια 
-5 κουταλιές γάλα εβαπορέ 
-Αλάτι, πιπέρι
-Ελάχιστο λάδι 

Εκτέλεση Χτυπάς τα αυγά σ’ ένα βαθύ πιάτο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζεις με ελάχιστο λάδι την πιπεριά και τα μανιτάρια. Προσθέτεις το μίγμα με το αυγό και το γυρνάς στην πορεία για ψηθεί κι απ’ τις δύο πλευρές. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις κι όποιο άλλο υλικό σου αρέσει. 

Καρμπονάρα















Υλικά -1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σου
-250 γραμμάρια ζαμπόν
-250 γραμμάρια μπέικον
-1 κουτί κρέμα γάλακτος
-1 κουτί μανιτάρια(προαιρετικά)
-λίγη μαργαρίνη
-250 γραμμάρια διάφορα τριμμένα τυριά 

Εκτέλεση Βράζεις τα μακαρόνια με λίγο αλάτι και τα σουρώνεις. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζεις το μπέικον και το ζαμπόν. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτεις τα μανιτάρια και περιμένεις να σκουρύνουν. Προσθέτεις στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, και κλείνεις τελείως τη φωτιά. Περιμένεις 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα, ρίχνεις τα τυριά και τη σερβίρεις πάνω από τα μακαρόνια. 

Σπιτική πίτσα














Υλικά -300 γραμμάρια έτοιμη ζύμη για πίτσα(θα βρεις στα super market)-150 γραμμάρια μανιτάρια 
-250 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα
-2 φέτες ζαμπόν(ή ότι άλλο αλλαντικό σου έμεινε!)
-3 ντομάτες
-4 κουταλιές ελαιόλαδο
-100 γραμμάρια κασέρι ή γραβιέρα τριμμένο (ή ότι άλλο τυρί σου έμεινε!)
-Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 

ΕκτέλεσηΣτράγγιξε τα μανιτάρια από το νερό της κονσέρβας και κόψε τα σε λεπτές φέτες. Σόταρε λίγο τα μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι. Κόψε το ζαμπόν λωρίδες και τις ντομάτες σε ροδέλες. Άπλωσε τα λιωμένα στοματάκια στην ανοιγμένη ζύμη, ρίξε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες και το ζαμπόν πάνω στην πίτσα ομοιόμορφα. Πασπάλιστε το τριμμένο τυρί η κομμένο σε λεπτές φέτες. Ψήσε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη. Κι εδώ εννοείτε ότι μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο υλικό σου αρέσει. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου