Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γιατί δεν Πρέπει να Ασχολείστε με το Κινητό Αμέσως πριν τον Ύπνο


Όλοι μας χαζεύουμε στο κινητό ή το τάμπλετ πριν πέσουμε για ύπνο, πιστεύοντας πως είναι μια ακίνδυνη συνήθεια. Η παρακάτω έρευνα θα σας δείξει το αντίθετο.

Σύμφωνα με τον Δρ. Dan Siegel, το να χρησιμοποιείτε το κινητό σας λίγο πριν πάτε για ύπνο είναι επιζήμιο με πολλούς τρόπους: Καταρχάς, εκτίθετε τα μάτια σας σε φως που εκείνη την ώρα που προετοιμάζεστε για ύπνο σας ξυπνά - και άρα σας προκαλεί αϋπνία. Το έντονο φως εμποδίζει τον εγκέφαλο να παράγει μελατονίνη, μια ουσία που είναι απαραίτητη για να μας πάρει ο ύπνος.
ν εγκέφαλο να παράγει μελατονίνη, μια ουσία που είναι απαραίτητη για να μας πάρει ο ύπνος.


Με την έλλειψη ύπνου δημιουργούνται και ένα σωρό άλλα προβλήματα που πολλοί από εσάς ίσως έχετε αλλά δεν ξέρατε πως προέρχονται από την επαφή με κινητά ή τάμπλετ λίγο πριν τον ύπνο. Καθημερινά χρειαζόμαστε 8 με 9 ώρες ύπνου για να παραμένουμε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Αν κοιμηθείτε λιγότερο οι νευρώνες σας δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν και τα νευρογλοιακά κύτταρα σας -που καθαρίζουν τις τοξίνες που παράγουν οι νευρώνες- δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους, αφήνοντας πίσω τις τοξίνες .
νευρώνες- δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους, αφήνοντας πίσω τις τοξίνες .


Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της μνήμης, έλλειψη προσοχής, ανισορροπία της ινσουλίνης και να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Σας ακούγεται κάτι από αυτά οικείο; Τότε μάλλον έχετε πέσει στην παγίδα αυτής της συνήθειας.
Για να μην έχετε κανένα από τα παραπάνω προβλήματα, μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να ασχοληθεί με το κινητό ή το τάμπλετ για πολλή ώρα - και μάλιστα κλείστε το το λιγότερο μια ώρα πριν κοιμηθείτε. Είναι πολύ σημαντικό η τελευταία ώρα πριν τον ύπνο να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη και χωρίς στρες.

Πηγή: spirossoulis.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου