Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

8 ψεύτικες υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας στην αρχή κάθε εξαμήνου!


Ένα καινούριο εξάμηνο βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας, έτοιμο να ξεκινήσει και για κάθε φοιτητή μεταφράζεται ως μια νέα αρχή, ένα καινούριο ξεκίνημα, μια ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του προηγούμενου εξαμήνου και να βάλει σε μια τάξη τα ...ασυμάζευτα. Στην αρχή κάθε εξαμήνου λοιπόν, φοιτητές και φοιτήτριες απ' όλη τη χώρα δίνουν τις παρακάτω υποσχέσεις στον εαυτό τους, αλλά και στους γύρω τους, ενώ κατά βάθος ξέρουν πως η πιθανότητα να τις τηρήσουν είναι μηδαμινή. Κι αυτό γιατί εκεί που ξεκινάς γεμάτος/η με όρεξη, αισιοδοξία και πολλές ελπίδες, κάπου στις δυο τρεις βδομάδες το χάνεις, βγαίνεις εκτός τροχιάς κι όταν το αντιληφθείς είναι πια πολύ αργά για να ξαναμπείς σε πρόγραμμα, επομένως υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως το επόμενο εξάμηνο θα είναι διαφορετικό λέγοντας πάλι τα ίδια. Διαβάζοντας τα παρακάτω, θα ανακαλύψεις κι εσύ ορισμένα από τα ψέματα που λες στον εαυτό σου σε κάθε εξάμηνο.

«Θα είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος/η κι οργανωμένος/η αυτό το εξάμηνο!»

gif1.gif

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ή μάλλον το μεγαλύτερο ψέμα που λέμε στον εαυτό μας και προσπαθούμε να τον πείσουμε πως ναι, έτσι θα γίνει από δω και πέρα, τελεία και παύλα. Βασικά, προσπαθούμε να τρομάξουμε εκείνη τη φωνούλα στο πίσω μέρος του μυαλού μας που μας παρασέρνει κάθε φορά και μας αποπροσανατολίζει από τους στόχους μας τονίζοντας στον εαυτό μας σε καθημερινή βάση πως αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σταματήσουμε τις μαλακίες και να αφοσιωθούμε στη σχολή μας. Έπειτα φτιάχνουμε ένα γεμάτο πρόγραμμα που ξεκινά από τις 9.00 το πρωί κι αγοράζουμε όλο χαρά καινούρια τετράδια λέγοντας πως θα κρατήσουμε σημειώσεις και μάλιστα καλογραμμένες κι από τα 6 μαθήματα που θα παρακολουθούμε και τώρα μάλιστα θα είμαστε πιο οργανωμένοι από ποτέ. Ναι εντάξει, μας τα είπαν κι άλλοι!

«Θα διαβάζω τουλάχιστον τις διπλάσιες ώρες απ' ότι στο προηγούμενο εξάμηνο!»

gif2.gif

Εάν το διάβασμα κι η μελέτη σημαίνουν ...ξύσιμο, τότε σίγουρα θα «διαβάζεις» τις διπλάσιες ώρες απ' όσο διάβαζες στο προηγούμενο εξάμηνο. Μην σου πω και πολύ περισσότερο! Ενώ λοιπόν θα έχεις όρεξη για μελέτη, το καθάρισμα του σπιτιού, οι σειρές και η κατασκοπεία στην αρχική του facebook θα παρουσιάζουν μια ανοδική τάση. Τουλάχιστον είχες καλές προθέσεις για αυτό το εξάμηνο, δεν μπορείς να πεις!

«Θα βγαίνω λιγότερο έξω!»

gif3.gif

Φυσικά και θα βγαίνεις λιγότερο. Χόρτασες στις εξόδους όλο αυτόν τον καιρό, όποτε ήρθε η ώρα να γίνεις λίγο σπιτόγατος και θα ξεδώσεις μετά την εξεταστική. Φτάνει να γράψεις καλά και δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο! Όλα αυτά βέβαια μέχρι να έρθει το Σ/Κ που με κάποιον ύπουλο και πονηρό τρόπο ο/η κολλητός/ή σου θα σε πείσει να βγείτε για μια μπύρα, ένα κρασάκι ή ένα χαλαρό ποτό, το οποίο μόνο τόσο αθώο όσο ακούγεται δεν θα είναι και θα έχει σαν επακόλουθο ύπνο μέχρι αργά το μεσημέρι και ανελέητο hangover. Από την στιγμή που είσαι φοιτητής/τρια, το να βγεις έξω δυο φορές τη βδομάδα είναι αναπόφευκτο όσο να 'ναι, γι' αυτό σταμάτα να ψεύδεσαι και να το παίζεις δύσκολος/η, αφού ξέρεις ότι δεν πρόκειται να αντισταθείς!

«Η βιβλιοθήκη θα γίνει το δεύτερο σπίτι μου!»

gif4.gif

Το συγκεκριμένο είναι εν μέρει αλήθεια, καθώς η βιβλιοθήκη θα γίνει δεύτερο σπίτι σου για μια συγκεκριμένη και σύντομη χρονική περίοδο, όταν η εξεταστική πλησιάζει. Όσο για το υπόλοιπο του εξαμήνου; Είναι πιο πιθανό να πατήσεις στη βιβλιοθήκη για να χαζέψεις στον υπολογιστή επειδή έχεις κάποιο κενό και βαριέσαι, παρά για να ...διαβάσεις!

«Θα μελετάω καθημερινά και θα παραδίδω τις εργασίες μου στην ώρα τους, ώστε να μην τα αφήνω όλα για τελευταία στιγμή!»

gif5.gif

Πρόκειται για έναν αληθινό και πραγματικό στόχο που έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί, όταν το μάθημα που δίνουμε ή η εργασία που έχουμε να παραδώσουμε είναι σε 3 εβδομάδες από τώρα. Βέβαια, οι 3 εβδομάδες φαίνονται αρκετός καιρός, οπότε θεωρείς πως δεν χρειάζεται να αγχωθείς, έχεις χρόνο μπροστά σου. Ώσπου, ξαφνικά, χωρίς καν να καταλάβεις για το πότε πέρασαν αυτές οι 3 βδομάδες, βρίσκεσαι 12 ώρες πριν την εξέταση ή την παράδοση χωρίς να έχεις τελειώσει και το πας για μια ακόμα ολονυχτία παρέα με τον σύμμαχο σου στα δύσκολα, την καφεΐνη. Στην τελική, δεν ήταν όλο το λάθος δικό σου... ο χρόνος πέρασε γρήγορα!

«Αυτή τη φορά θα προσέχω τη διατροφή και τη σωματική μου κατάσταση!»

gif6.gif

Ναι, μπορεί να πιστεύεις ότι το τρέξιμο, το μαρούλι και τα γιαούρτια θα αποτελούν πλέον σημαντικό μέρος της καθημερινότητας σου εφόσον υποσχέθηκες στον εαυτό σου να λάμπεις από υγεία, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, μετά από μια βδομάδα «στερήσεων» και προσπάθειας, μια μερίδα τηγανητές πατάτες, μια κρέπα με μπόλικη nutella και μερικά κομμάτια πίτσας δεν έβλαψαν ποτέ κανένα, σωστά; Σωστά, σωστά! Ότι δηλαδή θα γυρίζεις σπίτι από ξενύχτι κι αν η κοιλιά σου γουργουρίζει, εσύ θα πας σπίτι να κόψεις σαλατούλα και δεν θα σταματήσεις για βρώμικο;! Μην το πεις πουθενά!

«Θα πέφτω για ύπνο μια λογική ώρα, ώστε να ξεκουράζομαι σωστά και να ξυπνάω νωρίς το πρωί γεμάτος/η ενέργεια!»

gif7.gif

Έχεις να κοιμηθείς πριν τη 01.00 από τότε που τελείωσες το Γυμνάσιο, αλλά κατά τ' άλλα αυτό το εξάμηνο θα σταματήσεις τα άσκοπα ξενύχτια που κάνεις καθώς καίγεσαι στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση και θα απολαμβάνεις έναν γεμάτο 8ωρο ύπνο, όπως πρέπει. Όσο για το πρωινό ξύπνημα, ας πούμε μόνο ότι σ' αυτό το εξάμηνο εσύ και το κρεβάτι σου θα ενδυναμώσετε την ήδη στενή σχέση σας και θα γίνετε πραγματικά αχώριστοι. Μην σου πω ότι θα καταφέρνεις να ξυπνάς με το πρώτο ξυπνητήρι χωρίς να πατάς καν αναβολή. Μήπως έχεις έρθει από κάποιον άλλο πλανήτη και δεν το ξέρω;

«Θα μπω τόσες πολλές φορές για μάθημα, που στο τέλος θα μου δώσουν βραβείο για τη συνέπεια μου!»

gif8.gif

Μισό λεπτό να κάνω μια διόρθωση... θα κάνεις τόσες πολλές απουσίες από το μάθημα, που θα σου δώσουν βραβείο στο τέλος του εξαμήνου αλλά για άλλο λόγο, όχι πάντως για τη συνέπεια σου. Ναι τώρα ακούγεται πιο σωστό!

Πηγή: http://www.neopolis.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου