Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τρεις ομορφότερες πόλεις στο κόσμο!!






Για άλλη μία φορά στη παγκόσμια βαθμίδα εξακολουθούν να βρίσκονται η Βενετία, η Πράγα και το Παρίσι ως οι ομορφότερες του κόσμου.






Βενετία:
















Με αμέτρητους τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, η Βενετία για ακόμη μία φορά χαρακτηρίζεται η ομορφότερη πόλη στο κόσμο και όχι άδικα.Τοποθετημένη στη λιμνοθάλασσα, δίνει μια εξαιρετική γοητεία στη δομή της πόλης. Σε ολόκληρη την ακτογραμμή της παντρεύεται η τέχνη με την αρχιτεκτονική και παρέχουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.Τα κανάλια της Βενετίας είναι αυτά που προσφέρουν την γοητεία και την φήμη στη πόλη.Η τέχνη των κτηρίων αντανακλά την ιστορία της πόλης, κάνοντας την την πιο ρομαντική!Η πόλη έχει αρκετά ονόματα που την χαρακτηρίζουν, όπως η πόλη των νερών, πόλη των καναλιών, η πόλη των μασκών και άλλα πολλά.Επίσης η πόλη είναι κέντρο του μεταξιού, του σιταριού και του εμπορίου μπαχαρικών.Η τέχνη λαμβάνει ένα σημαντικό χώρο μεταξύ ντόπιων και τουριστών. Η Βενετία έγινε ακόμα πιο πλούσια χάρη του εμπορίου και της τέχνης.
Όσοι λατρεύουν την συμφωνική μουσική και όπερα, θα απολαύσουν την ντόπια μουσική.

Παρίσι: 














Με την μνημειακή πλατεία,τον Σηκουάνα και τα στενά της  Μονμάρτρης , το Παρίσι τραβάει όλα τα βλέμματα των τουριστών και επισκεπτών.Η πόλη είναι κομψή και εκλεπτυσμένη .Πλέον έχει από τις περισσότερες κορυφαίες επιχειρήσεις και πολιτιστικά κέντρα παγκοσμίως, κάτι που μαγεύει όλους τους τουρίστες.Ο πύργος του Eiffel, σε συνδυασμό με το μουσείο του Λούβρου  και την Αψίδα του Θριάμβου ανακαλούν μνήμες και νοσταλγία. Για πολλά χρόνια θεωρούταν το παγκόσμιο κέντρο των τεχνών, της ιστορίας και της ζωγραφικής!Πρόκειται για την πρωτεύουσα του στυλ.Έχει πολλές boutique και προσελκύει συνεχώς τουρίστες που ενδιαφέρονται για τη μόδα, οι οποίοι κάνουν αρκετά χιλιόμετρα μόνο για να χαζέψουν τις βιτρίνες.


Πράγα:
















Το ζεστό καλοκαίρι δίνει περισσότερη φήμη στα μνημεία της πόλης.Ο ποταμός Μολδάβας, η γέφυρα του Καρόλου και το ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης δημιουργούν μια ονειρική και πανέμορφη πόλη!!Είναι η δέκατη τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Είναι η πρωτεύουσα του ιστορικού μποέμ και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.Όλα τα μνημεία της πόλης,τα κτήρια και τα μουσεία, αρχιτεκτονικά βασίζονται στο στυλ της Ρωμανικής,αναγεννησιακής και γοτθικής εποχής.
Γι' αυτό το λόγο όταν θα διασχίσεις τα σοκάκια και τα πλακόστρωτα θα σε πιάσει ένα αίσθημα νοσταλγίας.Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στο κέντρο της πόλης όπως το κάστρο, η εβραϊκή συνοικία, ο τοίχος του Lennon, η γέφυρα του Καρόλου, το ρολόι με τους δώδεκα απόστολους και άλλα πολλά.Τα μουσεία,τα σινεμά,τα θέατρα και οι galleries καλύπτουν όλα τα στενά.Η Πράγα συνεχίζει να παραμένει η πόλη με τους περισσότερους επισκέπτες και ψηφίζεται ακόμα η πιο όμορφη χώρα στο κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου