Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Άραβας σεΐχης δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια για έναν... "σκαραβαίο"!
Θεωρείται ξεπερασμένης τεχνολογίας, καθώς ήδη είναι στους δρόμους για περισσότερα από 27 χρόνια. Κι όμως, ο “σκαραβαίος” του προέδρου της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, δίχως να είναι αυτοκίνητο πολυτελείας, αξίζει μια μικρή περιουσία!

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ένας Άραβας σεΐχης προσφέρει στον 79χρονο Ουρουγουανό πρόεδρο ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να αγοράσει το μπλε Volkswagen του Χοσέ Μουχίκα.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης γνωστός και ως «El Presidente pobre mas» «(ο πιο φτωχός πρόεδρος)» σκέφτεται σοβαρά την προσφορά του Άραβα πολυεκατομμυριούχου, καθώς θέλει να δωρίσει το ποσό από την πώληση του αυτοκινήτου του σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή σπιτιών για να στεγαστούν άπορες και φτωχές οικογένειες.

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης έχει δηλώσει ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για το αυτοκίνητο, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με την προσφορά του σεΐχη.

Λίγα λόγια για τον Χοσέ Μουχίκα..

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο φτωχός ηγέτης στον κόσμο, αρνούμενος πεισματικά να ζει στην χλιδή με παχυλούς μισθούς, πολυτελή αυτοκίνητα και προσωπικούς φρουρούς να τον προστατεύουν.  

Ο μηνιαίος μισθός του Μουχίκα ανέρχεται στα 9.700 ευρώ, αλλά δωρίζει το 90% του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και κρατά για τον εαυτό του μόνο 970 ευρώ. «Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα»,


Ο «πιο φτωχός πρόεδρος» έχει περάσει 14 χρόνια στη φυλακή την περίοδο της δικτατορίας στη χώρα, ενώ τον έχουν πυροβολήσει έξι φορές. Δεν μετανιώνει για τις επιλογές του:«έζησα φτωχά και ταπεινά, με λίγα, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Μπορώ να ζήσω άνετα κι ωραία με όσα έχω τώρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου