Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ


Και ναι είναι αλήθεια η αγαπημένη περίοδος όλων των φοιτητών έφτασε….
Μαζί της βέβαια έφτασε και το καλοκαιράκι ,οι  ζέστες και οι καλοκαιρινές βόλτες κλπ … και όλα αυτά βέβαια δεν βοηθάνε καθόλου στο διάβασμα.
Να τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να τα καταφέρεις σε αυτή την εξεταστική.

  1. Κάνε διαλείμματα. Σήκω από το γραφείο, τεντώσου, κάνε μια βόλτα στο σπίτι, πιες νερό, χάζεψε λίγο έξω από το παράθυρο, κάνε τέλος πάντων οτιδήποτε θα ξεκουράσει για λίγο τον εγκέφαλό σου.
  2. Μην αγχώνεσαι. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και  μην παθαίνεις πανικό με τον όγκο της ύλης. Extra tip: Μην κάτσεις να μετρήσεις πόσα μαθήματα χρωστάς για πτυχίο πριν αρχίσει η εξεταστική, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς ακόμα περισσότερο.
  3. Ζήτα βοήθεια στο μάθημα που δυσκολεύεσαι. Το διάβασμα παρέα με κάποιον που ξέρει π.χ από Μαθηματικά γίνεται αυτόματα πιο εύκολο.
  4. Κοιμήσου. Δεν υπάρχει λόγος να βαράς 18ωρα διαβάσματος για να τελειώσεις την ύλη. Αν δεν ξεκουράζεσαι σωστά χάνεις την όρεξή, άρα το διάβασμα γίνεται μηχανικά και δεν αποστηθίζεις τίποτα.
  5. Κάνε γυμναστική. Μπορεί να νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια να πας ούτε μέχρι το σούπερ μάρκετ ωστόσο η άσκηση θα σε τονώσει. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις τρελή γυμναστική, 20 λεπτά περπάτημα ή τρέξιμο θα αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς σου και την αιμάτωση του εγκεφάλου σου, δίνοντας σου το boost ενέργειας που χρειάζεσαι.
  6. Φάε σωστά γεύματα και απόφυγε το junk food. Μην μένεις νηστική όσο διαβάζεις και μην ξεχνάς να πίνεις νερό. Μικρά και συχνά γεύματα με φρούτα και υγιεινά σνακ θα βοηθήσουν το σώμα σου να παραμείνει σε εγρήγορση. Σε αντίθεση με ένα βαρύ γεύμα που θα σε "ναρκώσει" και θα σου μειώσει την όρεξη για οποιαδήποτε κίνηση. 

Και μην ξεχνάς, όλα θα πάνε καλά!
Συγκεντρώσου και διάβασε τώρα για να μην διαβάζεις αργότερα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου