Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Περίεργα επαγγέλματα που δεν είχαμε φανταστεί

Η δυσκολία που υπάρχει στην εύρεση εργασία μας οδήγησε να βρούμε επαγγέλματα πέραν των συνηθισμένων, των οποίων την ύπαρξη τους δεν υποψιάζονται πολλοί.

1. Ελεγκτής οσμών



Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. Δουλειά μόνο για τους πολύ τολμηρούς.

2. Καθαριστής οθόνης ΙΜΑΧ

Οι τεράστιες κινηματογραφικές οθόνες IMAX δε θα προσέφεραν τόσο εκπληκτική ποιότητα εικόνας, εάν καλύπτονταν από σκόνη και βρωμιά. Γι’ αυτό και υπάρχουν εταιρίες που εξειδικεύονται στον καθαρισμό τέτοιων οθονών. Μεγαλύτερη πρόκληση για τους καθαριστές είναι η σκόνη, καθώς χρειάζεται να αδειάσουν δύο με τρεις φορές την ηλεκτρική τους σκούπα για να καθαρίσουν μία οθόνη.

3. Κυνηγός ζάρας

Στις εταιρίες υποδημάτων υπάρχει πάντα κάποιος υπάλληλος, που χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σίδερο εξασφαλίζει ότι η επιφάνεια των παπουτσιών είναι απολύτως λεία και χωρίς ζάρες.

4. Ελεγκτής επίπλων

Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται από εταιρίες παρασκευής επίπλων για να ελέγχουν το πόσο άνετα είναι αυτά με το να… κάθονται. Πρέπει βέβαια και να στριφογυρίζουν, να κουνιούνται, να γέρνουν πίσω και γενικότερα να αξιολογούν το συνολικό επίπεδο άνεσης. Σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να ελέγξουν έως και 200 κομμάτια μέσα σε μία ημέρα, οπότε δεν προλαβαίνουν να χαλαρώσουν όσο θα νόμιζε κανείς. Φτου.. και στην αρχή φάνηκε ιδανικό.

5. Καθαριστής εμετού

Στα τρενάκια των μεγάλων θεματικών πάρκων, συχνή παρενέργεια της βόλτας είναι δυστυχώς ο εμετός. Μερικά πάρκα λοιπόν προσλαμβάνουν ειδικούς υπαλλήλους που εξειδικεύονται στο να σφουγγαρίζουν τα… αποτελέσματα. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς θεωρούν ότι η δουλειά τους αξίζει, μόνο και μόνο για τις δωρεάν βόλτες στα τρενάκια.

6. Επαγγελματίας υπναράς

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να κοιμούνται, συνήθως συμμετέχοντας σε επιστημονικές έρευνες για τις διαταραχές ύπνου. Εάν δεν μπορείς να σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι, ίσως βρήκες τη δουλειά που σου ταιριάζει.

7. Ελεγκτής νεροτσουληθρών

Ποιος είναι τόσο τυχερός ώστε να κερδίζει χρήματα παίζοντας σε νεροτσουλήθρες; Ο Βρετανός Τόμι Λιντς, ο οποίος προσλήφθηκε από την εταιρία διακοπών First Choice για να ελέγχει το ύψος, την ταχύτητα, την ποσότητα νερού και την προσγείωση, καθώς και όλες τις πτυχές της ασφάλειας στις νεροτσουλήθρες τους. Βέβαια ο ίδιος θεωρεί ότι η δουλειά του είναι εξαιρετικά σοβαρή, καθώς τα παιχνίδια στο νερό είναι βασικό κομμάτι των διακοπών και όλα πρέπει να είναι σωστά.

8. Δύτης-συλλέκτης μπαλών γκολφ


Όταν τα μπαλάκια του γκολφ πέφτουν κατά λάθος στις λίμνες της πίστας, οι περισσότεροι τα θεωρούν χαμένα για πάντα. Ωστόσο υπάρχει μία ολόκληρη βιομηχανία που ασχολείται με το «ψάρεμα» αυτών των μπαλών και τη μεταπώλησή τους ως μεταχειρισμένες. Ειδικοί δύτες scuba αναλαμβάνουν να ανασύρουν τα μπαλάκια και πληρώνονται ακόμα και με εξαψήφια ποσά, ανάλογα με το πού εργάζονται.

9. Συντάκτης ψεύτικων κριτικών


Οσο ανήθικο και αν ακούγεται υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να γράφουν ψεύτικες κριτικές για επιχειρήσεις σε προσανατολισμένους προς τους καταναλωτές δικτυακούς τόπους, όπως το Yelp, το Citysearch και το Urbanspoon. Οι ενθουσιώδεις κριτικές τους για ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ, αυξάνει τις πωλήσεις και εξολοθρεύει τον ανταγωνισμό.


10. Δοκιμαστής ζωοτροφών


Για να εξασφαλίσουν ότι η γεύση είναι σωστή, κάποιοι υπάλληλοι των εταιριών παρασκευής πρέπει να δοκιμάσουν τις τροφές που στη συνέχεια δίνουμε στα κατοικίδια μας. Τουλάχιστον δεν υποχρεούνται να καταπιούν την τροφή, μπορούν να τη φτύσουν. Καθόλου παρηγορητικό.

11. Ελεγκτής οσμής χαρτοπετσετών


Οι κατασκευαστές χαρτοπετσετών προτιμούν τα προϊόντα τους να παραμένουν άοσμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χρήση. Επομένως προσλαμβάνουν υπαλλήλους που μυρίζουν τα προϊόντα ελέγχοντας για ασυνήθιστες ή έντονες οσμές.

12. Μηχανικός Ασφάλειας Καρυδών


Σε πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα εξωτικών προορισμών, τα οποία είναι συνήθως γεμάτα φοίνικες, υπάρχουν ειδικοί υπάλληλοι που αναλαμβάνουν τη συγκομιδή των καρυδών πριν αυτές πέσουν και θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τα κεφάλια των ανέμελων τουριστών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου