Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Είσαι φοιτητής; Αξιοποίησε τις ευκαιρίες απασχόλησης του καλοκαιριού. Θα σου βγει σε καλό!

Η θερινή απασχόληση των φοιτητών είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επένδυση στην μελλοντική τους καριέρα.

Σημαντικός αρωγός είναι τα γραφεία διασύνδεσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που αποτελούν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ φοιτητών και αγοράς εργασίας. Για ορισμένες σχολές, όπως τα ΤΕΙ για παράδειγμα, η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική για την λήψη του πτυχίου. Σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να δουν την πρακτική ως πραγματική ευκαιρία και όχι σαν αγγαρεία και να επιλέξουν εταιρίες που τους ενδιαφέρουν και με βάση τα καθήκοντα που θα αναλάβουν.

Οι μικρές αγγελίες, τα επαγγελματικά επιμελητήρια, οι τοπικοί φορείς, βοηθούν όσους αναζητούν καλοκαιρινή εργασία, που συχνά μπορεί να συνδυαστεί και με τον τόπο διακοπών, για παράδειγμα ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη, στις Κυκλάδες ή στην Χαλκιδική, που ζητά προσωπικό για το καλοκαίρι.

Σίγουρα, αρκετές ευκαιρίες, ακόμη και εν μέσω κρίσης λόγω της τουριστικής περιόδου, μπορεί κανείς να βρει και στο διαδίκτυο. Ενώ, μέσα από τον κλάδο που επιθυμεί κανείς να εργαστεί μελλοντικά, μπορεί έξυπνα να προσεγγίσει το αντίστοιχο επαγγελματικό περιβάλλον και να αναζητήσει σχετικές ευκαιρίες. Για παράδειγμα ένας φοιτητής Οικονομικών μπορεί να καταγράψει τα λογιστικά γραφεία της πόλης του και να στείλει το βιογραφικό του μαζί με μια συνοδευτική επιστολή, αιτιολογώντας την απόφαση του για προσωρινή εργασία. Το ίδιο μπορεί να κάνουν οι φοιτητές όλων των ειδικοτήτων για το δικό τους επαγγελματικό περιβάλλον.

Η απόφαση για θερινή και γενικότερα, προσωρινή εργασία δεν θα πρέπει να έχει ως μόνη προτεραιότητα το οικονομικό. Με την εργασία αυτή, καλείται ένας φοιτητής να προσφέρει τις λίγες γνώσεις του και περισσότερο την διάθεση, τον ενθουσιασμό και την προθυμία του, με αντάλλαγμα την εξοικείωση και την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας μιας εταιρίας. Αν και κάθε επαγγελματική εμπειρία είναι αξιέπαινη και σημαντική, η αξιολόγηση θα βαρύνει διαφορετικά για έναν υποψήφιο που εργάστηκε σε μια σχετική, με το αντικείμενο σπουδών του, εταιρία από ότι σε έναν υποψήφιο που εργάστηκε σε ένα καλοκαιρινό μπαράκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου